Website

Wat komt er kijken bij het maken van een website?

Wilt u een website laten maken? Dan inventariseren we eerst samen de wensen en het doel van uw website. Lutrasoft adviseert naar aanleiding van uw wensen welke techniek het beste bij uw vraag past.

Een website is uw persoonlijke visitekaartje richting de buitenwereld en tegenwoordig vaak het eerste contact met de klant. Bijna iedereen gaat eerst naar een zoekmachine en typt uw bedrijfsnaam in om vervolgens de eerste kennismaking met uw bedrijf te ervaren. Deze ervaring dient soepel te verlopen en de klant dient zijn informatie eenvoudig en intuïtief te vinden.

Hiervoor biedt Lutrasoft twee soorten oplossingen. Een maatwerk oplossing en een standaard oplossing. Met standaard oplossing wordt bedoelt een systeem zoals WordPress waar al veel functionaliteit beschikbaar is, waar bespaard kan worden op de kosten en waar kleine stukjes maatwerk mogelijk zijn. Een volledig maatwerk oplossing is ook mogelijk. Dit houdt in dat we starten met een leeg project en de website vanaf de grond zullen opbouwen. Deze zal volledig aan sluiten bij uw wensen en zijn niet afhankelijk van beperkingen van een standaard systeem. Een maatwerk oplossing laadt vaak sneller dan een standaard oplossing in de webbrowser, omdat we geen overbodige functionaliteit bouwen en de website geoptimaliseerd is in de belangrijkste functionaliteiten. Lees verder over het onderhoud van standaard oplossingen en maatwerk oplossingen.

Hoe gaan wij te werk?

1. Kennismaking
In een vrijblijvend kennismakingsgesprek kijken we samen naar uw wensen en functionaliteiten voor uw website. In dit gesprek zal Lutrasoft een adviserende rol aannemen. Uiteindelijk bepaalt u wat er wel of niet gemaakt gaat worden. Het is tenslotte uw website! Samen maken wij uw website tot een online succes! Na het kennismakingsgesprek ontvangt u een op maat gemaakte offerte.

2. Wireframe (indien maatwerk)
Een Wireframe is een visueel hulpmiddel bij het ontwikkelen van een website. Het geeft in een overzicht aan waar welke onderdelen van een website zich zullen bevinden zoals navigatie, indeling en inhoud zonder gebruik te maken van een grafisch ontwerp.

3. Ontwerp
Nu we precies weten wat waar moet komen kan er een ontwerp gemaakt worden, maar voordat we hieraan beginnen gaan we nog een keer om tafel. Hier kunt u voorbeelden mee naartoe nemen wat u wel of niet mooi vind en welke stijl u graag terug ziet.

4. Prototype (indien maatwerk)
In de prototype fase is het Wireframe samengevoegd met het ontwerp en kunt u uw nieuwe website concreet ervaren. Mist er een pagina? Voelt het toch dat knoppen niet op de juiste plek staan? Dan is dit het moment om de laatste aanpassingen door te voeren.

5. Ontwikkeling
Ontwikkeling is het deel dat niet zichtbaar is op een website. In de vorige fase was alles al gereed om doorheen te klikken, maar werkte in de achtergrond technisch nog niks. Hieronder valt bijvoorbeeld: uitlezen van nieuwsberichten, reviews kunnen plaatsen, registreren van nieuwe gebruikers, contactformulier en bestellingen kunnen plaatsen.

6. Online!
Nadat het project is goedgekeurd kan deze online geplaatst worden. Hiervoor is hosting nodig, dit kan bij Lutrasoft of u heeft een eigen hosting partij. Dit is voor ons geen probleem. Wij nemen contact met uw hosting partij op en zorgen dat alles naar wens functioneert.

Mocht u vragen hebben, neemt u dan gerust contact op of plan een afspraak voor een vrijblijvend gesprek.