Apps

Uw informatie altijd binnen handbereik

Tegenwoordig heeft bijna iedereen in Nederland een smartphone, toegang tot internet en maakt hier dagelijks gebruik van. Op het moment dat u een festival bezoekt wilt u de tijdlijn en de kaart van het festival, wilt u het laatste nieuws dan is hier een app voor en ook als u wilt gamen op de telefoon dan is er voldoende keuze. Wat kan een app voor uw onderneming betekenen?

Op zoek naar een app die bij uw bedrijf past en uw klant van informatie voorziet. Op hetzelfde moment bent u benieuwd welke informatie uw klanten aantrekkelijk vinden en wilt u hier gegevens van verzamelen. Zo kunt u uw app verbeteren en de gebruiker van betere inhoud voorzien.

Maar als eerste vraag, is een app wel noodzakelijk? Vaak zien wij dat een app dezelfde informatie dient te bevatten als de website en wordt de app niet vaak gebruikt. Op dit moment is het veel interresanter uw website gebruik te laten maken van de laatste techniek met Progressive Web App. Dit houdt in dat de gebruiker uw website kan installeren als app op de mobiele telefoon, u zult denken dit is gewoon een snelkoppeling? Nee, een Web App is offline beschikbaar voor de gebruiker en u krijgt meer toegang tot de mogelijkheden van de telefoon zoals Bluetooth en Push notificaties.

Komen we wel tot de conclusie dat een app noodzakelijk is omdat u de gebruiker wilt voorzien van een ervaring, meer rekenkracht nodig heeft dan mogelijk is in een webbrowser of uw app simpelweg beschikbaar wilt hebben in de App Store. Dan kunnen wij u voorzien van Native Apps (gebouwd in de taal van de telefoon), Cross Platform (één taal voor meerdere telefoons) of Hybride apps (een webbrowser met alle mogelijkheden tot de telefoon). Afhankelijk van wat het doel is van de app en de kosten maken we samen de afweging welke kant de ontwikkeling op gaat.

Benieuwd wat Lutrasoft voor u kan betekenen? Neem contact met ons op.